Industriële reiniging
Gladheidsbestrijding tekst

Gladheidsbestrijding

Gladheidsbestrijding Groeneveld Riooltechniek

Gladheidsbestrijding is het bestrijden van gladheid als gevolg van sneeuw en ijs op oppervlakken zoals wegen, fietspaden, bedrijfsterreinen en parkeerplaatsen, om een veiligere situatie te creëren. De Groeneveld methoden van gladheidbestrijding:

Offerte aanvragen

De meest gebruikte manier voor het bestrijden van gladheid is strooien met strooizout (natriumchloride).
Bij een dikke laag sneeuw moet dit eerst van de weg geschoven worden. Daarbij blijft altijd een laagje sneeuw op de weg achter, wat vervolgens met strooizout moet worden bestreden. Het strooizout vermengt zich met sneeuw of ijs en vormt pekel. Nadat er een aanzienlijke hoeveelheid auto’s overheen is gereden wordt het wegdek ijsvrij. Deze manier van gladheidbestrijding werkt het beste als er wordt gestrooid voordat bevriezing van het wegdek plaats heeft gevonden. Het zout zorgt ervoor dat het wegdek niet kan bevriezen. Een glad wegdek wordt hierdoor voorkomen.

Naast het strooien van zout is het strooien van zand ook mogelijk. Dit wordt niet veel toegepast omdat zand alleen een stroef laagje over de ijslaag legt, en niet het ijs laat smelten. Dit is dan alleen handig op trottoirs en kleine oppervlakten. In sommige parken wordt zand gestrooid om de beplanting tegen bodemverzouting te beschermen.

Groeneveld zoutstrooiers

De strooiwagen van Groeneveld Riooltechniek heeft een mechanisme om strooizout met calciumchloride vermengd te strooien. Hierdoor wordt opstuiving en daarmee onnodige milieu- en lakschade voorkomen!

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar
24-7 profiteren

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.
vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs