Alles van Riool reparatie & renovatie
Rioolrenovatie

Rioolrenovatie

De renovatie van historische panden en oude gebouwen is vandaag de dag in volle gang. Na een renovatie kunnen deze panden vaak weer decennia verder, maar vaak vergeet men bij het renoveren van deze panden het renoveren van het rioolstelstel. Of het rioolstelsel van het te renoveren pand ook daadwerkelijk toe is aan een renovatie, dat hangt af van de situatie. Het niet renoveren van een rioleringssysteem dat wel renovatie nodig heeft zorgt vaak voor overlast door ontstoppingen met als gevolg wateroverlast. Het renoveren van de riolering na de renovatie van het gehele pand zorgt voor onnodige kosten. De vloer moet in deze gevallen namelijk opnieuw opengebroken worden, wat gepaard gaat met het nodige sloopwerk. Deze werkzaamheden zorgen opnieuw voor overlast voor omwonenden.  

De cijfers van rioolrenovatie 

Het laten renoveren van het riool brengt vaak hoge kosten met zich mee. Een groot deel van deze kosten zit in de rioolreparatie zelf, maar een nog groter deel van deze kosten zit in het repareren van de vloer. Doorgaans zit 45% van de kosten in het herstel van de riolering en 55% in de reparatie van de vloer. Dit maakt het extra vervelend wanneer de vloer opnieuw opengebroken moet worden.  

Rioolrenovatie: Goedkoper en duurzamer 

Een rioolstelstel dat niet werkt geeft continu overlast. Dit probleem verhelpen we graag op een zo duurzame en goedkoop mogelijke manier. Met behulp van relining, inlaatrevolutie en deelrenovatie geven wij u de mogelijkheid om aanzienlijk te besparen op uw budget. Voorheen besloot men in veel gevallen om bij slechte conditie het gehele rioolsysteem te vervangen. Met onze rioolrenovatietechniek beperken we uw kosten en herstellen we uw riool op een zo duurzaam mogelijke manier.  

Deelrenovatie met behulp van relinen 

Met behulp van deelrenovatie kunnen we de beschadigde riolering repareren. Dit doen we door het plaatsen van een pointliner. Heeft de riolering een doorsnede van tussen de 75mm en de 316mm? Dan kunnen we uw riolering repareren zonder graaf- of sloopwerkzaamheden. Deze methode heet ook wel relinen en is te gebruiken bij schadegevallen bij lekkages, doorboringen van de riolering en scheuren.  

Het relinen van de riolering kunnen wij als geen ander. We beheersen de nieuwste technieken en voeren de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit. We houden niet alleen rekening met uw wensen, maar ook met de omgeving. Zo ontstaat er geen onnodige overlast en repareren we uw riool op een duurzame wijze. Ons bedrijf staat voor het meedenken met u als klant, op alle mogelijke manieren. Zoals eerder benoemd heeft het relinen van uw riolering als voordeel dat deze niet onnodig beschadigt. Hiernaast heeft het relinen van uw riolering nog een aantal voordelen: 

  • Relinen bepaart kosten 
  • Relinen is een duurzame oplossing 
  • Relinen zorgt opnieuw voor een goedfunctionerend riool 
  • Relinen is een kwalitatief hoogwaardige oplossing  

Voorkom stank en overlast door uw riool te ontluchten 

Heeft u problemen met het ontluchten van uw riool? Blijven er continu vervelende geuren hangen en wilt u hiervan af? Dan kunt u terecht bij Groeneveld Riooltechniek. Wij zijn al meer dan 40 jaar specialist in riooltechniek. Wij doen wat er nodig is om problemen met uw riolering te verhelpen. Ontluchting is erg belangrijk in het verhelpen van problemen met uw riool. Onze specialisten kunnen u hier op een vakkundige manier mee helpen.  

Het ontluchten van de riolering 

Het optimaal laten functioneren van het riool vraagt om een goede luchtstroom. Wanneer de ontluchtingspijp niet naar behoren functioneert of verstopt zit, dan is deze aan vervanging toe. Ongeacht het probleem met het riool, wij kunnen u altijd helpen met het ontluchten ervan. U kunt bij ons terecht voor: 

  • Inspectie van uw riolering 
  • Overleg en duurzaam advies 
  • Reiniging van uw riolering 
  • Rioolreparatie 

Rioolrenovatie door Groeneveld Riooltechniek 

Wilt u uw riolering laten vervangen en bent u op zoek naar een specialist die dit voor u kan doen? Neem dan direct contact met ons op. Wanneer het gaat om het ontstoppen, vernieuwen, reinigen en repareren van rioolsystemen. Wij lossen al uw rioleringsproblemen voor u op. Ons team van specialisten is binnen heel Nederland inzetbaar, of het nu gaat om het oplossen van kleine verstoppingen of het uitvoeren van grotere reparaties. We zijn werkzaam voor zowel particulieren als voor bedrijven.  

Met bijna 40 jaar ervaring weten wij als geen ander wat er nodig is voor het goed laten functioneren van uw riool. Wij onderscheiden ons hiernaast in het meedenken. Dit doen wij op alle mogelijke manieren. Problemen kunnen namelijk op allerlei mogelijke manieren worden aangepakt.  

Rioolrenovatie door verzakkingen en schade 

Rioleringen gaan doorgaans jaren mee. Toch komt het op een gegeven moment voor dat problemen zich opstapelen. Het gevolg kan zijn dat het riool vervangen of gerepareerd moet worden. Rioleringen kunnen met de tijd bijvoorbeeld verzakken en ook kunnen er scheuren ontstaan. Het gevolg van dit type schade is vaak wateroverlast. Het vuil blijft zich ophopen en het overtollige water veroorzaakt nog meer schade.  

Een moderne riolering met de juiste rioolrenovatie 

Oudere huizen met slecht geïsoleerde muren en tochtende ramen hebben in veel gevallen ook te maken met een rioolsysteem dat vervangen moet worden. Bij Groeneveld Riooltechnieken zorgen we dat uw riolering weer helemaal bij de tijd is. Zo kan uw afvoersysteem voortaan weer tegen een stootje en heeft u de komende jaren geen last meer van overlast door een gedateerd riool. Wij repareren uw riool op een duurzame wijze en voorzien u hiernaast van gepast advies. Neem voor meer informatie contact met ons op! 

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.