Alles van Riool reparatie & renovatie
Rioolrenovatie

Rioolrenovatie

Historische panden, oude en gedateerde (flat)gebouwen worden vaak gerenoveerd. Wanden, vloeren, plafonds, elektrische installatie, kozijnen, deuren en ramen. Alles wordt aangepakt! Hierna kunnen panden vaak weer decennia mee. Er wordt echter geen rekening gehouden dat de riolering ook vervangen moet worden. Dit komt pas naar voren als er frequent verstopping zijn en wateroverlast is. Dit zorgt vaak weer voor het nodige hak- en breekwerk met opnieuw veel overlast voor de bewoners en hoge kosten voor eigenaren.
Reparaties aan het riool brengen vaak hoge kosten met zich mee. 45% van de totale kosten zijn daadwerkelijk bestemd voor het repareren van het riool. 55% van het budget gaat op aan het herstel van bovenliggende gedeelten. Groeneveld Relining/Renovatie B.V. pakt deze nadelige gevolgen voor u aan.

“Deelrenovatie, inlaatrenovatie of complete relining is het duurzame en goedkopere alternatief”

Een slecht rioolstelsel, of bij schade aan het stelsel, kan door het toepassen van relining, deelrenovatie of inlaatrenovatie een forse besparing geven op uw onderhoudsbudget. Vaak blijkt bij inspectie dat een gedeelte van het rioolstelsel in slechte conditie verkeert. Tot voor kort werd dan vaak besloten om de hele rioolstreng te vervangen. Nu kan door toepassing van de Groeneveld Renovatietechniek met een beperkter budget het stelsel weer optimaal en duurzaam worden hersteld.

Hierdoor zijn hak-, breek- en graafwerkzaamheden niet meer nodig. Betonvloeren, bestratingen en tuinen blijven gespaard. Ook drukke verkeerspunten blijven toegankelijk, iets wat veel kosten bespaart. Deelrenovaties zijn te gebruiken in alle bestaande leidingen, zoals beton, pvc, gietijzer, kunststof en HDPE. In een korte tijd wordt een beschadiging gemaakt en wordt de levensduur van een leiding verlengd.

Voordelen:

 • Riool renoveren met nauwelijks graafwerkzaamheden
 • Geen onnodige overlast/ hinder bij omwonenden en passanten (wegafzetting, tuinafgraving)
 • Kostenbesparend
 • Uniek silicaat hars; chemisch- en hittebestendig (styreenvrij)
 • Krimpvrije techniek voor een goede aansluiting tegen rioolbuis
 • Zelfs bij hevige infiltratie van water te gebruiken
 • Korte uithardingstrijd
 • Uitstekende prestaties bij extreme temperaturen
 • Voorkomt lekkages, zandinstroming en ingroeien van wortels
 • Constructief herstel en waterdichtheid van riolering
 • Beproefd systeem met een lange levensduur

Deelrenovatie – middels relinen de leiding repareren.

Met deelrenovatie is het mogelijk om beschadigde delen van het riool te repareren door een pointliner te plaatsen.  In een riolering van Ø 75mm tot en met Ø 315mm is het mogelijk om de beschadiging volledig zonder graaf- of sloopwerkzaamheden te repareren. Deze methode noemen we relinen en is in te zetten bij schadegevallen zoals lekkages, doorboringen en scheuren en is ook mogelijk wanneer er nog water in het riool staat. 

Het relinen is een methode voor de renovatie en reparatie van riolen, zonder deze open te breken. Hierdoor zijn hak-, breek- en graafwerkzaamheden niet meer nodig en blijven bijvoorbeeld betonvloeren, bestratingen en de mooiste tuinen blijven gespaard. Ook drukke verkeerspunten blijven toegankelijk, wat veel kosten bespaard en ergernissen voorkomt. Bij het relinen wordt het riool voorzien van een nieuwe binnenkant. De techniek is te gebruiken in alle bestaande leidingen, zoals beton, pvc, gietijzer, kunststof en HDPE.

In korte tijd repareert Groeneveld  Riooltechniek B.V. de beschadiging en verlengt u de levensduur van de leiding.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar
24-7 profiteren

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.
vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs