Vorige pagina

Hoe ontstop ik het riool? Oma’s tips.

Hoe goed de moderne technieken zich ook ontwikkelen, hoe vaak u al geprobeerd heeft om een verstopping te verhelpen met de ouderwetse plopper. Er gaat niets boven oma’s raad. Oma weet alles en dus ook hoe u het riool het beste kunt ontstoppen. We hebben de oma’s van Groeneveld om hun tips gevraagd:

1.   Ontstoppen met koffiedik

Waar we in de klassieke tips soda en heet water noemden, heeft oma het over koffiedik met heet water. Zet u nog ouderwetse koffiefilter koffie? Gooi het koffiedik dan in heet water en gooi het hele zooitje door de afvoer. 
LET OP: Gebruik geen kokkend heet water, maar heet water uit de kraan als u een verstopping in het toilet heeft. Kokendheet water kan de toiletpot namelijk beschadigen. 

2.    Afwasmiddel in de wasbak bij een verstopping

Hoewel we bij Groeneveld altijd waarschuwen voor zeep in de afvoer, vertelde oma dat ze dit ook wel eens gebruikt om een verstopping juist tegen te gaan!
Ze gooit flink veel afwasmiddel in de afvoer, vult de wasbak met goed heet water, gemengd met afwasmiddel, en laat de hele wasbak leeglopen. Daar afwasmiddel eigenlijk niet meer is dan vetoplosser, zou dit het probleem moeten oplossen. 
Wel goed naspoelen met heet water! Anders bestaat de kans dat de resten afwasmiddel blijven hangen in de afvoer en dus dat vuil hier samenklontert. 

3.    Met een tuinslang de verstopping verhelpen

Blaas via een stuk tuinslang lucht diep in het riool van het toilet. Door de luchtdruk is de verstopping weg te duwen. Of sluit de slang aan op de wasbak/douche en duw de verstopping los met een lichte waterdruk. 

4. Oma’s laatste tip: opa. 

Laat opa bijvoorbeeld het sifon uit elkaar halen en deze schoonmaken. Tegenwoordig kunt u opa deze klus besparen en dit aan Groeneveld over laten. 

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar
24-7 profiteren

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.
vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs