Vorige pagina

Hoe ontstop ik het riool? Oma’s tips!

Hoe goed de moderne technieken zich ook ontwikkelen wat betreft het ontstoppen van het riool, er gaat niets boven oma's raad. Hoe vaak heeft u al geprobeerd om een verstopping te verhelpen met de ouderwetse plopper? Oma weet alles en dus ook hoe u het riool het beste kunt ontstoppen! We hebben de oma’s van Groeneveld Riooltechniek om hun tips gevraagd:

1.   Ontstoppen met koffiedik

Waar we in de klassieke tips soda en heet water noemden om het riool te ontstoppen, heeft oma het over koffiedik met heet water. Zet u nog ouderwetse koffiefilter koffie? Gooi het koffiedik dan in heet water en gooi het hele zooitje door de afvoer. 

LET OP: Gebruik geen kokendheet water, maar heet water uit de kraan als u een verstopping in het toilet heeft. Kokendheet water kan de toiletpot namelijk beschadigen. 

2.    Afwasmiddel in de wasbak bij een verstopping

Hoewel we bij Groeneveld Riooltechniek altijd waarschuwen voor zeep in de afvoer, vertelde oma dat ze dit ook wel eens gebruikt om een verstopping juist tegen te gaan!

Dit doet ze door een grote hoeveelheid afwasmiddel in de afvoer te gooien en vervolgens de wasbak te vullen met goed heet water gemengd met afwasmiddel. Laat vervolgens de hele wasbak leeglopen. Afwasmiddel is eigenlijk niets meer dan een vetoplosser, waardoor dit het probleem zou moeten oplossen. 

Het is wel belangrijk om goed na te spoelen met heet water! Anders bestaat de kans dat er resten van het afwasmiddel blijven hangen in de afvoer en dat vuil hier samenklontert. 

3.    Met een tuinslang de verstopping verhelpen

Blaas via een stuk tuinslang lucht diep in het riool van het toilet. Door de luchtdruk is de verstopping weg te duwen. Een andere mogelijkheid is om de slang aan te brengen op de wasbak/douche en de verstopping los te duwen met een lichte waterdruk. 

4. Oma’s laatste tip: opa. 

Laat opa bijvoorbeeld de sifon uit elkaar halen en deze schoonmaken. Tegenwoordig kunt u opa deze klus besparen en dit aan Groeneveld over laten! Meer informatie leest u hier!

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar
24-7 profiteren

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.
vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs