Riolering ontstoppen tekst

Riolering ontstoppen

Ieder jaar krijgen veel huishoudens te maken met verstoppingen en lekkages van riolering. De meeste woningeigenaren staan niet stil bij het feit dat een rioleringssysteem door de hele woning heenloopt. Rioleringsproblemen komen meestal onverwachts voor, maar hebben grote gevolgen voor het hele huis. Een verstopte riolering zorgt er namelijk voor dat je de badkamer, de keuken en het toilet niet meer kunt gebruiken. Ook de vieze luchtjes blijven hangen als gevolg van de verstopping. Bij Groeneveld Riooltechniek helpen we u graag met het ontstoppen van uw riool. Ons team van professionals kan u helpen met het ontstoppen van de gootsteen, de afvoer, het toilet en de douche. Verder kunnen we het riool ontluchten, reinigen, inspecteren, repareren en renoveren.

De mogelijke oorzaken van een verstopt riool

Een verstopt riool kan verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste reden is vaak dat mensen verschillende producten of middelen door het riool spoelen, middelen die daar niet horen. In het toilet kunnen dit vochtige doekjes of tampons zijn en in de wasbak zijn dit vaak etensresten. Het gevolg is dat deze resten blijven hangen, wat een verstopping veroorzaakt. Hiernaast zijn er nog een aantal andere redenen te noemen. Voorbeelden hiervan zijn foutieve aansluitingen, een slecht rioolstelsel, verzakkingen van de grond of de ingroei van wortels. Om de exacte oorzaak van een verstopping te achterhalen, is het van belang dat u op tijd een vakkundig bedrijf inschakelt. Deze kan u het juiste advies geven en helpt om uw rioolverstoppingen op te lossen.

Het voorkomen van ontstoppingen

Verstoppingen kunnen scheuren en verzakkingen veroorzaken. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Zelf kunt u gelukkig ook een aantal maatregelen nemen om te voorkomen dat uw riool verstopt raakt. Zo raden we aan om gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen. Dit zeefje vangt de etensresten op tijdens het afwassen, waardoor de kans van verstopping afneemt. Ook kun je in het doucheputje gebruikmaken van een filtertje. Dit filter vangt de haren op. Wees hiernaast voorzichtig bij het doorspoelen van toiletpapier, want toiletpapier veroorzaakt vaak verstoppingen. Vet is in vele gevallen de hoofdveroorzaker van een verstopte gootsteen. Moet er een vette pan afgewassen worden? Gebruik dan bij voorkeur een keukenrol om deze schoon te maken en spoel het vet niet weg in de gootsteen. De haren in het doucheputje zijn overigens de veroorzaker van veel verstoppingen in de douche. Verwijder deze dus regelmatig.

Zo zorgt u voor een schone afvoer

Maar u kunt nog meer doen om verstopping in je riolering te voorkomen. Giet bijvoorbeeld regelmatig kokend of heet water door je afvoer. Het hete water spoelt het vuil weg zonder dat het hierbij de riolering van binnen beschadigt. Is dit niet genoeg? Dan kunt u heet water combineren met soda. Soda is zeer effectief en toch minder schadelijk dan veel chemische reinigingsmiddelen.

Groeneveld Riooltechniek ontstopt je riolering

Heb je te maken met een verstopte afvoer, gootsteen of toilet? Dan is het fijn wanneer dit snel opgelost kan worden. Bij Groeneveld Riooltechniek staan we 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Met behulp van moderne technieken verhelpen we uw verstoppingen. Wij doen dit voor bedrijven, particulieren, woningbouwcorporaties en instellingen. Bent u onderdeel van een instelling of woningbouwcorporatie? Dan kunt u een speciaal contract afsluiten. Hiermee bent u 24 uur per dag verzekerd van goed onderhoud en een uitstekende service.

Bij Groeneveld Riooltechniek zijn we gespecialiseerd in het ontstoppen van rioleringen. Het ontstoppen van rioleringen is onze dagelijkse bezigheid en we zijn dan ook al bijna 40 jaar hét bedrijf voor het ontstoppen van rioleringen. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap staan we voor u klaar. Onze machines hebben de capaciteit om rioleringen van groot formaat te ontstoppen. De materialen waarmee we werken zijn van hoge kwaliteit en we zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van riooltechniek. We geven u dan ook graag advies voor het voorkomen en verhelpen van verstoppingen.

De voordelen van Groeneveld Riooltechniek

  • Bij ons heeft u geen wachttijden en werken we met ervaren monteurs.
  • We hanteren scherpe prijzen en maken gebruik van moderne apparatuur.
  • We bieden hoogwaardige service en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Wanneer u veel gebruikmaakt van de douche en het toilet, is de kans groot dat toiletpapier of andere producten verstopping veroorzaken. Om beschadiging te voorkomen en het probleem echt op te lossen, kun je het beste een deskundig bedrijf inschakelen.

  • We onderscheiden ons in onze snelle service, kennis, deskundigheid en een slimme manier van werken.
  • We hebben beschikking over de nieuwste technieken en het meest professionele gereedschap.
  • We zijn ook snel op locatie.
  • Onze servicewagens zijn dusdanig ingericht dat we ieder type verstopping op locatie kunnen oplossen. Hierbij geven we advies om de verstoppingen in de toekomst te voorkomen.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor kwaliteit, goede service en betrouwbaarheid. We werken efficiënt en hebben hiernaast jarenlange ervaring met het ontstoppen van rioleringen. Of het nu gaat om een verstopte douche, een verstopte wasbak of een verstopt toilet: bij Groeneveld Riooltechniek werken we met specialisten. We zijn snel op locatie en lossen uw verstoppingsprobleem zo snel mogelijk op.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs