Afvoer verstopt

Afvoer verstopt? Laat Groeneveld Riooltechniek u hulpen.

Een afvoer die niet meer goed doorloopt kan leiden tot veel frustratie en ongemak. Groeneveld Riooltechniek is er om u bij te staan in deze situaties. Met bijna 40 jaar ervaring in het oplossen van verstoppingen, rioleringsproblemen en industriële reinigingen, zijn wij een toonaangevend bedrijf in heel Nederland. Onze focus ligt op het meedenken met de klant en het toepassen van duurzame, efficiënte methoden. We gebruiken geavanceerde materialen en technieken voor direct inzicht in de werkzaamheden en kosten, wat resulteert in een transparante aanpak. Ons professionele team staat 24/7 klaar om u te helpen als uw afvoer verstopt is.

Directe hulp bij een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan overal in uw woning, kantoor of ander pand optreden. De oorzaken zijn vaak opgehoopte problemen die niet over het hoofd gezien mogen worden. Onze rioolontstoppers onderzoeken niet alleen de directe verstopping, maar ook de onderliggende oorzaak, om herhaling te voorkomen. Naast hulp bij het ontstoppen van uw afvoer, biedt Groeneveld Riooltechniek ook diensten aan zoals:

 • Het reinigen van rioleringsstelsels
 • Preventie en oplossing van verstoppingen
 • Reparatie en vernieuwing van riolering
 • Aanleg van nieuwe rioleringssystemen
 • Plaatsing en onderhoud van olie- en vet afscheiders
 • Riolering inspecties

Veelvoorkomende oorzaken als uw afvoer verstopt is

Een verstopte afvoer kan door verschillende alledaagse activiteiten worden veroorzaakt, en het begrijpen van deze oorzaken kan helpen bij het voorkomen en oplossen van problemen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom uw afvoer mogelijk verstopt raakt:

 1. Etensresten: Het wegspoelen van te grote stukken eten of bepaalde soorten voedsel die niet gemakkelijk afbreken, zoals rijst of pastaresten, kan leiden tot verstoppingen.
 2. Overmatig zeepgebruik: Zeepresten kunnen zich ophopen in uw leidingen, wat samen met andere materialen verstoppingen kan veroorzaken.
 3. Onvoldoende naspoelen: Niet genoeg water gebruiken om afval door de afvoer te spoelen, kan leiden tot ophoping van materialen die uiteindelijk een blokkade vormen.
 4. Haren in de afvoer: Haren zijn een van de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in badkamer afvoeren. Ze kunnen zich vermengen met zeepresten en andere materialen, wat een dichte blokkade vormt.
 5. Verouderde of slecht aangelegde leidingen: Oude of niet goed geïnstalleerde leidingen kunnen gemakkelijk leiden tot problemen met de afvoer.
 6. Vet en oliën: Het wegspoelen van vetten en oliën die stollen in de leidingen kan een hardnekkige verstopping veroorzaken.
 7. Vreemde voorwerpen: Soms komen kleine voorwerpen per ongeluk in de afvoer terecht, zoals sieraden, speelgoed of andere kleine items die ernstige blokkades kunnen veroorzaken.

Om dergelijke problemen te voorkomen en hoge kosten te vermijden, is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met wat u door uw afvoer spoelt. Voor een grondige controle of als de problemen aanhouden, is het verstandig om een professioneel bedrijf zoals Groeneveld Riooltechniek in te schakelen. Onze experts kunnen de situatie beoordelen en effectieve oplossingen bieden om uw afvoersysteem optimaal te laten functioneren.

Ontstoppingstips en professionele ondersteuning

Is uw afvoer verstopt? Er zijn verschillende manieren waarop u zelf een beginnende verstopping kunt aanpakken voordat u professionele hulp inschakelt. Hier zijn zeven praktische tips om uw afvoer weer goed te laten doorstromen:

 1. Warm water: Begin met het doorspoelen van uw afvoer met een grote hoeveelheid kokend water. Dit kan helpen om vet en zeepresten die zich in de afvoer hebben opgebouwd, op te lossen.
 2. Handmatig verwijderen van vuil: Trek handschoenen aan en probeer eventueel zichtbaar vuil zoals haren en zeepresten handmatig uit het doucheputje of de gootsteen te verwijderen.
 3. Natuurlijke reinigingsoplossing: Meng een oplossing van witte azijn en bakpoeder om een natuurlijke ontstopper te maken. Giet het mengsel in de afvoer en laat het een aantal uur inwerken voordat u het doorspoelt met heet water.
 4. Gebruik een kledinghanger: Een rechtgebogen metalen kledinghanger kan helpen om verstoppingen dieper in de afvoer te bereiken en los te maken.
 5. Zuiveringszout en zout: Strooi een mengsel van zuiveringszout en tafelzout in de afvoer, gevolgd door het gieten van kokend water. Laat het mengsel enkele uren werken om de verstopping op te lossen.
 6. Spoel regelmatig: Voorkom verstoppingen door regelmatig uw afvoeren te spoelen met heet water, vooral na het gebruik van zeep of vet.
 7. Beperk het gebruik van chemische ontstoppers: Deze kunnen effectief zijn, maar bij overmatig gebruik kunnen ze de leidingen beschadigen. Gebruik ze spaarzaam en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Afvoer verstopt? Contacteer snel Groeneveld Riooltechniek

Wij lossen een breed scala aan afvoerproblemen op, zoals verstoppingen in douches, wc's, keuken- en badkamerafvoeren, en wasmachineafvoeren. Onze transparante tarieven en deskundige aanpak maken ons uw beste keuze voor het oplossen van afvoer- en rioolproblemen.

Is uw afvoer verstopt en heeft u hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat uw verstoppingsproblemen zorgvuldig worden opgelost, waardoor u op de lange termijn schade en kosten bespaart. Voor directe hulp of meer informatie, bezoek onze website of bel naar 0183-509457. Groeneveld staat altijd voor u klaar.

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Laat uw reactie achter

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij werken onder andere in:

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.