Rioolinspectie

Rioolinspectie van Groeneveld: snel en effectief tegen stankoverlast en verstoppingen

Heeft u last van een hinderlijke rioollucht in uw woning of bedrijf? Groeneveld Riooltechniek kan dit probleem aanpakken met een grondige rioolinspectie. Tijdens deze inspectie worden er opnames van het riool gemaakt om de huidige staat ervan te beoordelen. Zo'n inspectie helpt niet alleen bij het identificeren van de oorzaak van stankoverlast, maar biedt ook antwoorden op vragen als: 

 • Waarom is het telkens verstopt? 
 • Waar bevindt zich het mankement in het riool? 
 • Hoe is de kwaliteit van het riool en de standleidingen? 
 • Hoe is het riool precies aangesloten? 
 • Waar zich de putten onder de wegverharding bevinden? 

Hoe gaat een rioolinspectie in zijn werk? 

Een grondige rioolinspectie is cruciaal om de conditie van uw rioleringssysteem te begrijpen en eventuele problemen snel aan te pakken. Hieronder volgt een stapsgewijs overzicht van hoe Groeneveld Riooltechniek de inspectie uitvoert: 

 1. Voorbereiding: Voordat de inspectie begint, bereiden onze technici de benodigde apparatuur voor en zorgen ervoor dat de toegang tot het riool veilig en toegankelijk is. 
 2. Inzet van technologie: We gebruiken geavanceerde cameratechnologie om de binnenkant van het riool gedetailleerd in beeld te brengen. Deze camera's kunnen diep in het riool doordringen en leveren real-time video terug naar onze technici. 
 3. Identificatie van problemen: Tijdens de inspectie maken de camera's opnames die helpen bij het nauwkeurig lokaliseren en identificeren van problemen zoals scheuren, breuken, wortelingroei of andere schades. 
 4. Analyse en rapportage: Na de inspectie analyseren onze experts de verzamelde beelden om een duidelijk beeld te krijgen van de staat van uw riolering. Op basis van deze analyse stellen we een gedetailleerd inspectierapport samen. 
 5. Plan van aanpak: We bieden een op maat gemaakt actieplan aan, waarin de noodzakelijke stappen voor reparatie of onderhoud worden beschreven. Dit plan richt zich op het effectief adresseren van de geïdentificeerde problemen om verdere schade en verstoppingen te voorkomen. 
 6. Uitvoering en opvolging: Indien u besluit de voorgestelde werkzaamheden uit te laten voeren, coördineren onze technici het onderhouds- of reparatieproces om uw riolering weer in optimale staat te herstellen. 

Door deze gestructureerde aanpak kan Groeneveld Riooltechniek gebreken in uw riool snel in kaart brengen en effectieve oplossingen bieden om de functionaliteit en veiligheid van uw rioleringssysteem te garanderen. 

Wat kan ik doen om rioollucht weg te krijgen? 

Een onaangename rioollucht in huis kan zeer storend zijn en wijst vaak op onderliggende problemen in uw rioleringssysteem. Gelukkig zijn er verschillende stappen die u zelf kunt ondernemen om deze geuren te elimineren en de oorzaak van het probleem aan te pakken: 

 1. Controleer de sifons: Zorg ervoor dat alle sifons (de U-vormige buizen onder de gootsteen, douche en andere afvoeren) water bevatten. Deze sifons moeten water bevatten om te voorkomen dat gassen uit de riolering uw huis binnenkomen. Als een sifon droog is, giet dan voldoende water in de afvoer om de sifon te vullen. 
 2. Reinig de afvoeren: Gebruik baking soda en azijn om uw afvoeren te reinigen. Giet een kopje baking soda gevolgd door een kopje azijn in de afvoer. Laat het mengsel een uur inwerken en spoel het daarna door met heet water. Dit kan helpen om opgehoopte resten die geuren veroorzaken te verwijderen. 
 3. Gebruik enzymatische reinigers: Deze reinigers breken organisch materiaal af dat in uw leidingen kan ophopen en geuren kan veroorzaken. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat. 
 4. Ventileer goed: Zorg voor voldoende ventilatie in ruimtes waar rioleringsgeuren merkbaar zijn. Dit helpt om de lucht te verversen en verdrijft de stagnerende lucht die de geuren kan vasthouden. 
 5. Controleer op lekkages: Lekkages in uw riolering kunnen ook de bron van de geur zijn. Inspecteer zichtbare leidingen op tekenen van lekkage en schakel zo nodig een professional in om verborgen lekkages op te sporen en te repareren. 
 6. Regelmatig onderhoud: Voorkom problemen door uw rioleringssysteem regelmatig te laten inspecteren en onderhouden door professionals. Dit kan helpen om problemen die geuren veroorzaken te voorkomen voordat ze ontstaan.

Neem contact op voor een grondige rioolinspectie 

Een stinkende van afvoerleidingen heeft verschillende oorzaken, zo kan een afvoer van afvoer komt van de buitengevel. Een andere oorzaak is dat wortelgroei zorgt ervoor dat de oorzaken ontstaan. Met speciale mobiele rookmachines kunnen wij snel en eenvoudig de oorzaak van de stank lokaliseren. Op deze manier kan de stank snel verholpen worden. 

Wilt u ook weten wat de oorzaak is van uw rioolproblemen? Neem dan direct contact op met Groeneveld Riooltechniek voor een snelle en effectieve rioolinspectie! 

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Laat uw reactie achter

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.