Industriële reiniging

Zoekt u een bedrijf voor industriële reiniging? Bij Groeneveld Riooltechniek bent u aan het juiste adres. Wij leveren een totaalpakket van verschillende soorten reinigingswerkzaamheden: 

 • Reinigen van hoofdriolen 
 • Persleidingen 
 • Straatkolken 
 • IBA-systemen 
 • Septictanks 
 • Vetvangers 
 • Olieafscheiders 
 • Pompputten 
 • Rioolgemalen 
 • Vervuilde kruipruimtes 

Naast industriële reiniging onderhouden we ook de Nederlandse snelwegen. Wij werken met een team van vakmensen, die allemaal over de benodigde kennis en ervaring beschikken. Op deze manier kunnen we u verzekeren van de beste service en kwaliteit. Naast reinigingswerkzaamheden kunt u bij ons ook terecht voor ontstoppen van riolering, rioolinspectie, riool renovatie.

Wat zit er in ons reinigingspakket? 

Industriële reiniging omvat verschillende technieken die essentieel zijn voor het onderhoud en de goede werking van diverse infrastructuur en faciliteiten. Hieronder worden enkele van deze reinigingstechnieken besproken.

Het ledigen en reinigen van vetputten is een belangrijke taak in industrieel onderhoud, inclusief gladheid bestrijding. Vetputten accumuleren vetten en oliën die afkomstig zijn van keukens en voorkomen verstoppingen in het rioolstelsel. Door regelmatig te ledigen en reinigen blijft de afvoer van afvalwater soepel verlopen, en wordt tevens de veiligheid op wegen en trottoirs tijdens gladheid bevorderd.

Het reinigen van rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI) is cruciaal om de efficiënte werking ervan te waarborgen, inclusief reiniging in de chemische- en petrochemische industrie. Deze installaties zuiveren het rioolwater voordat het in het milieu wordt geloosd. Het reinigen van verschillende onderdelen van de RWZI, zoals bezinktanks en filtersystemen, helpt bij het verwijderen van sedimenten en verstoppingen, en zorgt voor een effectieve zuivering van het afvalwater. In de chemische- en petrochemische industrie is reiniging van installaties, tanks, pijpleidingen en apparatuur van groot belang om de veiligheid en efficiëntie te waarborgen.

Het ledigen van septictanks is een belangrijke stap in het onderhoud van individuele rioleringssystemen, inclusief het ledigen van septictanks in de chemische- en petrochemische industrie. Septictanks verzamelen en behandelen afvalwater van huishoudens die niet zijn aangesloten op het gemeentelijke rioolstelsel. Door regelmatig te ledigen worden ophopingen van vaste stoffen verwijderd, waardoor de tank goed blijft functioneren.

Het reinigen van kolkenleidingen is essentieel om ervoor te zorgen dat regenwater probleemloos wordt afgevoerd, en speelt ook een rol bij gladheid bestrijding. Kolkenleidingen verzamelen regenwater en moeten vrij blijven van vuil en puin om verstoppingen te voorkomen. Hierdoor wordt een veilige afvoer van water gerealiseerd en wordt gladheid op wegen en trottoirs verminderd.

Machinaal straatvegen is een effectieve methode om stof, bladeren, zand en ander vuil van straten en trottoirs te verwijderen, en draagt bij aan gladheid bestrijding. Het gebruik van veegmachines verhoogt de efficiëntie en zorgt voor schone en veilige openbare ruimtes.

Graffiti verwijderen is een specifieke reinigingstechniek om vandalisme tegen te gaan. Door het gebruik van chemische oplosmiddelen, hogedrukreinigers of schuurtechnieken kunnen graffiti-tags van verschillende oppervlakken worden verwijderd, waardoor de oorspronkelijke uitstraling wordt hersteld.

Het reinigen van persriolen met Aqua-Air is een effectieve techniek in industriële reiniging. Aqua-Air is een combinatie van water en lucht die onder hoge druk wordt gebruikt om leidingen en riolen grondig schoon te maken. Deze methode, zoals het reinigen van het persriool met Aqua-Air, helpt bij het verwijderen van verstoppingen, slib, vet en andere ophopingen, waardoor een ononderbroken doorstroming van afvalwater wordt gegarandeerd.

Industriële reinigingstechnieken spelen een essentiële rol bij het onderhoud en de veiligheid van diverse infrastructurele systemen, waaronder gladheid bestrijding, het ledigen van vetputten en septictanks, het reinigen van rioolwaterzuiveringsinstallaties en installaties in de chemische- en petrochemische industrie, het reinigen van kolkenleidingen, machinaal straatvegen, het verwijderen van graffiti en het reinigen van persriolen met Aqua-Air. Deze technieken dragen bij aan het behoud van een schone en goed onderhouden omgeving.

Neem contact op met Groeneveld Riooltechniek, een ervaren ontstoppingsbedrijf 

Ons bedrijf bestaat al bijna 40 jaar en heeft in al deze jaren veel diverse problemen voorbij zien komen en opgelost. Hierdoor hebben we veel ervaring op kunnen doen op verschillende gebieden. Wij kunnen onszelf presenteren als een veelzijdig ontstoppingsbedrijf. Wij beschikken over goed gereedschap zoals: 

 • Rioolontstoppingswagens uitgerust met een hogedrukpomp 
 • Freesmachines voor diverse diameters riool 
 • Klein materiaal PVC 
 • Kleuren riool camera  

Met behulp van dit gereedschap lossen we uw problemen op, met een minimum aan overlast.  

Bepaalde wensen? Wij passen onze werkzaamheden aan uw wensen aan. Zo kunnen we industriële reiniging op de tijdstippen uitvoeren die u het beste uitkomen. Zijn we klaar met onze werkzaamheden? Wij laten de omgeving schoon achter volgens de gestelde normen. Heeft u industriële werkzaamheden? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om uw probleem te verhelpen.  

VCA medewerkers inzetten voor de productie-industrie, bedrijfsterreinen en reinigen tijdens productiestops. Groeneveld reinigt het allemaal.

Het machinaal laten vegen van de straat en parkeerterrein draagt bij aan een betere uitstraling en voorkomt problemen met kolken en putten.

Straat- en troittoirkolken reinigen wij bij Groeneveld al sinds jaar en dag. Kies voor contract- of afroepbasis.

Aqua-air is de 'oplossing' van Groeneveld voor een verstopte persriolering. Door met de lucht het water door de leiding te persen, wordt vuil verwijderd.

Beerputten of septic tanks, ze moeten periodiek worden geleegd. Vraag Groeneveld om uw tank te legen. Dit kan op contract- of afroepbasis.

Een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI), zuivert het afvalwater. Ook dit systeem zelf moet regelmatig goed schoon worden gemaakt voor een efficiënte werking.

Gebruikt u een vetafscheider om afvalwater te zuiveren? Groeneveld Industriële Reiniging B.V. voert dit vet, op periodieke basis, af volgens de gestelde normen.

Vieze straten en vuil terrein leiden tot verstopte straatkolken en putten. Door uw terrein grondig te reinigen voorkomt u verdere problemen met de afvoer van het regenwater.

Graffiti laat u professioneel verwijderen door het team van Groeneveld. Hoe sneller wij de teksten en afbeeldingen schoonmaken hoe mooier het resultaat.

Met de gladheidsbestrijding van Groeneveld voorkomt u val- en uitglijd risico. Wij maken wegen, parkeerplaatsen en bedrijfsterreinen sneeuw vrij en veilig.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs