Riool ontstoppen 

Jaarlijks krijgen veel huishoudens te maken met verstoppingen en lekkages van rioleringen. De meeste wooneigenaren staan zelden stil bij het feit dat een rioleringssysteem door de gehele woning loopt. Hierdoor komen veel rioleringsproblemen onverwacht, maar hebben grote gevolgen voor het hele huis. Een verstopte riolering zorgt er namelijk voor dat uw badkamer, keuken en toilet niet meer kunnen worden gebruikt. Hierbij kunt u last krijgen van vervelende luchtjes. Groeneveld Riooltechniek helpt u graag verder met het ontstoppen van uw riool. Ons team verricht verschillende soorten ontstoppingsdiensten.  

U kunt ons inzetten voor:  

De mogelijke oorzaken van een verstopt riool 

Een verstopt riool kan verschillende soorten oorzaken hebben. Er worden vaak verschillende producten of middelen door het riool gespoeld die daar niet horen. In het toilet kunnen dit bijvoorbeeld vochtige doekjes of tampons zijn. In de wasbak zijn het vaak etensresten. Wanneer de etensresten blijven hangen dan kan dit een verstopping veroorzaken. Hiernaast zijn er nog enkele andere redenen te noemen. 

Voorbeelden hiervan zijn: 

 • Foutieve aansluitingen; 
 • Een slecht rioolstelsel; 
 • Verzakkingen van de grond of de ingroei van wortels.  

Om de exacte oorzaak van een verstopping te achterhalen, is het van belang dat u op tijd een vakkundig bedrijf inschakelt. Een bedrijf kunt u het juiste advies geven en helpt u graag bij het oplossen van een rioolverstopping.  

Het voorkomen van ontstoppingen: een aantal tips 

Verstoppingen kunnen onder andere scheuren en verzakkingen veroorzaken. Dit is iets wat we graag willen voorkomen. U kunt zelf gelukkig ook een aantal maatregelen nemen, om zo te voorkomen dat uw riool verstopt raakt. Wij geven u graag enkele tips om de kans op een verstopping te verkleinen.  

Wij raden u aan om gebruik te maken van een zeefje in de gootsteen. Dit zeefje vangt de overige etensresten op tijdens het afwassen, waardoor de kans op een verstopping afneemt. Ook kunt u in het doucheputje gebruik maken van een filter dat bijvoorbeeld haren opvangt. Wees hiernaast voorzichtig met het doorspoelen van toiletpapier, want ook overmatig gebruik van toiletpapier veroorzaakt vaak verstoppingen.  

Vet is in vele gevallen de hoofdoorzaak van een verstopte gootsteen. Wilt u een vette pan afwassen? Gebruik dan bij voorkeur een keukenrol om deze schoon te maken en spoel het vet niet weg door de gootsteen. Haren zijn een veel voorkomende oorzaak van verstoppingen in de douche. Verwijder deze dus regelmatig. 

Zo zorgt u voor een schone afvoer 

U kunt nog meer doen om een verstopping in uw riolering te voorkomen. Giet bijvoorbeeld regelmatig kokend of heet water door uw afvoer. Het hete water spoelt het overige vuil weg, zonder dat de riolering van binnen beschadigd wordt. Is het resultaat niet zoals gewenst? Dan kunt u heet water combineren met soda. Soda is een zeer effectief schoonmaakmiddel en minder schadelijk dan veel chemische reinigingsmiddelen.  

Groeneveld Riooltechniek ontstopt uw riolering met de modernste technieken 

Heeft u te maken met een verstopte afvoer, gootsteen of toilet? Dan is het van belang dat dit snel en effectief wordt opgelost. Groeneveld Riooltechniek staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Met behulp van de modernste technieken verhelpen we uw verstoppingen. Elke verstopping kan gedetecteerd worden met onze moderne technologie. 

We voeren onze werkzaamheden uit voor: 

 • Bedrijven; 
 • Particulieren; 
 • Woningbouwcorporaties en instellingen. 

Bent u onderdeel van een instelling of woningbouwcorporatie? Dan kunt u een speciaal contract bij ons afsluiten. Hiermee bent u 24 uur per dag verzekerd van goed onderhoud en een uitstekende service. Groeneveld Riooltechniek is gespecialiseerd in het ontstoppen van rioleringen en voert deze taken dagelijks uit. Wij zijn al bijna 40 jaar hét bedrijf voor het ontstoppen van rioleringen. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap staan we voor u klaar. Onze machines beschikken over de capaciteit om riolering van groot formaat te ontstoppen. We werken met materialen van hoge kwaliteit en we zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van riooltechniek. Zijn er vragen en andere onduidelijkheden? Geen probleem, we geven u graag advies over het voorkomen en verhelpen van verstoppingen.  

De voordelen van Groeneveld Riooltechniek 

Wilt u uw rioleringsproblemen laten oplossen door Groeneveld Riooltechniek? Dat brengt enkele voordelen met zich mee. 

Denk hierbij aan voordelen zoals: 

 • Bij ons heeft u geen wachttijden en we werken met ervaren monteurs; 
 • We hanteren scherpe prijzen en maken gebruik van moderne apparatuur; 
 • We bieden hoogwaardige service en zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. 

Wilt u beschadigingen voorkomen en het probleem snel oplossen? Dan kunt u het beste een deskundig bedrijf inschakelen.  

Groeneveld Riooltechniek weet zich te onderscheiden door: 

 • Snelle service, kennis, deskundigheid en een slimme manier van werken; 
 • We beschikken over de nieuwste technieken en het professioneelste gereedschap; 
 • We zijn snel op locatie; 
 • Onze servicewagens zijn dusdanig ingericht dat we ieder type verstopping op locatie kunnen oplossen. Hierbij geven we passend advies, om de verstoppingen in de toekomst te voorkomen. 

Kwaliteit, goede service en betrouwbaarheid staan bij ons centraal. We gaan efficiënt te werk en onze werkzaamheden zijn uiteenlopend. Of het nu gaat om een verstopte douche, een verstopte wasbak of een verstopt toilet. We werken met ervaren specialisten en zijn snel bij u op locatie. Heeft u vragen of interesse? Neem dan gerust contact met ons op. 

Riolering ontstoppen? Heeft u een verstopte afvoer, gootsteen of toilet? Of last van water- of stankoverlast

Wij lossen uw verstopping op met behulp van de modernste technieken. Het maakt niet uit of u een particulier, bedrijf, gemeente, instelling of woningbouwcorporatie bent.

Groeneveld biedt u een service abonnement voor particulieren, u bent hiermee 24/7 verzekerd van service bij u thuis.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs