Stankinspectie tekst

Stankinspectie door middel van rook

Als professioneel rioolbedrijf weten we als geen ander hoe vervelend stankoverlast kan zijn. Het is niet alleen onaangenaam, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig biedt riooltechniek.nl de oplossing: stankinspectie. Graag leggen we je uit wat stankinspectie is, waarom het belangrijk is en hoe wij te werk gaan.

Wat is stankinspectie?

Stankinspectie is een onderzoek waarbij we de oorzaak van stankoverlast in het rioolstelsel opsporen. Dit doen we door middel van rookdetectie, kleurstofdetectie of een camera-inspectie. Door het inzetten van deze technieken kunnen we precies bepalen waar de stank vandaan komt en wat de oorzaak is.

Waarom is stankinspectie belangrijk?

Stankoverlast in het rioolstelsel kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van lekkages, verstoppingen of defecten. Het is belangrijk om de oorzaak van de stankoverlast zo snel mogelijk te achterhalen en op te lossen. Dit om verdere schade aan het rioolstelsel te voorkomen en de gezondheid van mens en dier te waarborgen. Daarnaast kan stankoverlast leiden tot overlast voor de omgeving en het verlagen van de waarde van het vastgoed.

Hoe gaat stankinspectie in zijn werk?

Wanneer u stankoverlast heeft in uw woning, bedrijfspand of in de omgeving, kunt u contact opnemen met riooltechniek.nl. Wij plannen dan zo snel mogelijk een afspraak in voor een stankinspectie. Onze rioolinspecteurs gebruiken verschillende technieken om de oorzaak van de stankoverlast te achterhalen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van rookdetectie. Hierbij wordt rook in het rioolstelsel geblazen. Op deze manier kunnen we lekkages, scheuren of gaten opsporen. Een andere techniek die we toepassen is kleurstofdetectie. Hierbij wordt kleurstof aan het rioolwater toegevoegd. Op deze manier kunnen we zien waar het rioolwater naartoe stroomt en waar eventuele verstoppingen zich bevinden. Als laatste maken we gebruik van camera-inspectie. Hierbij wordt een camera in het rioolstelsel gebracht. Op deze manier kunnen we de binnenkant van het rioolstelsel bekijken en defecten opsporen.

Kosten stankinspectie

De kosten voor stankinspectie kunnen variëren. Dit is afhankelijk van de omvang van de inspectie en de benodigde technieken. Bij riooltechniek.nl streven we altijd naar transparantie en duidelijkheid. Daarom geven we vooraf een indicatie van de kosten en maken we een offerte op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Voorkomen is beter dan genezen

Om stankoverlast in het rioolstelsel te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Zo kunnen verstoppingen, lekkages en andere defecten tijdig worden opgespoord en verholpen, voordat er stankoverlast ontstaat. Bij riooltechniek.nl bieden we diverse onderhoudscontracten aan. Hiermee bent u verzekerd van periodieke controles en onderhoudswerkzaamheden aan uw riolering. Op deze manier kunt u stankoverlast voorkomen en eventuele schade aan uw rioolstelsel voorkomen.

Kortom, stankinspectie is een belangrijke manier om stankoverlast in het rioolstelsel te voorkomen en op te lossen. Door gebruik te maken van geavanceerde technieken, zoals rookdetectie, kleurstofdetectie en camera-inspectie, kunnen we de oorzaak van de stankoverlast snel en nauwkeurig opsporen. Bij riooltechniek.nl bieden we niet alleen stankinspectie aan, maar ook onderhoudscontracten om stankoverlast te voorkomen. Heeft u interesse in het lokaliseren van uw riool of in één van onze andere diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een vakkundige en snelle rioolinspectie.
 

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs