Stankinspectie tekst

Stank lokaliseren met behulp van rookinspectie 

Stankinspectie Groeneveld Riooltechniek

Niets is zo vervelend als dat er een rioollucht aanwezig is in uw bedrijf of woning. Groeneveld Riooltechniek helpt u graag verder bij het achterhalen van de oorzaak. Dit gebeurt met een rookinspectie. Maar wat houdt dit precies in? Door middel van de rookinspectie kan de plaats van de lekkage vastgesteld worden en dit zorgt voor het volgende. Zo zijn er namelijk maar minimale breek- en graafwerkzaamheden nodig. 

Wat veroorzaakt rioollucht? 

Heeft u last van vervelende geuren? Dan wilt u vast wel weten wat de achterliggende oorzaak is. De rioollucht die zich in uw bedrijf of woning bevindt kan verschillende oorzaken hebben. 

Hierbij kunt u denken aan: 

  • Als de riolering en/of afvoer verzakt ligt en hierdoor los komt van de buitengevel; 
  • Een riolering en/of afvoer kapot gaat door wortelgroei van bomen, struiken en planten; 
  • Een riolering en/of afvoer breekt af door spanning op het rioolstelsel bij verzakkingen in de grond; 
  • Gietijzer gaat kapot door roestvorming; 
  • Het riool en/of de afvoer ligt op tegenschot. 

De bovenstaande oorzaken zijn lastig te onderzoeken. Groeneveld Riooltechniek komt daarom graag bij u langs om de oorzaak voor u vast te stellen. Zo voorkomt u schade aan uw riolering en na afloop is de geur verdwenen.  

Hoe werkt een rookinspectie? 

Groeneveld riooltechniek beschikt over enkele mobiele rookmachines. Via een slang wordt er een apparaat aangesloten op een afvoer. Als het apparaat aangesloten is op de afvoer, wordt er een vastgestelde hoeveelheid nevelvloeistof in het rioolstelsel geblazen. Als er zich een lek óf meerdere lekken voordoen in het rioolstelsel, komt er witte rook tevoorschijn en wordt het lek duidelijk zichtbaar. Nu is het duidelijk waar de overdruk ontstaat. Het is een fijne en handige methode om scheuren/gaten op te sporen.  

Is de nevelvloeistof schadelijk? 

Veel mensen vragen zich af of nevelvloeistof schadelijk is. De nevelvloeistof dat geproduceerd is op alcoholbasis en in het rioolstelsel wordt geblazen, is moeilijk ontvlambaar. Ook is de vloeistof reukloos en het veroorzaakt een witte nevel.  

Dus de vloeistof is ook nog eens geheel onschadelijk voor: 

  • Mens
  • Dier
  • Milieu

Groeneveld Riooltechniek is een vooruitstrevend bedrijf, dat altijd zoekt naar de meest veilige oplossing om van vervelende en belemmerende problemen af te komen. Wij nemen graag al uw zorgen uit handen, zodat uw woning of kantoorpand weer fris ruikt.  

Wat is het verschil tussen nevel en rook? 

Nu vraagt u zich misschien af wat het verschil is tussen de bovenstaande methodes. Wanneer we spreken van nevel, dan hebben we het over kleine druppels vloeistof ingesloten in gas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haarlak en mist. Hiermee kunt u nevel vergelijken.  

Bij rook praten we over een vaste stof in een gas. Denk hierbij aan een rookontwikkeling bij een brand. De deeltjes die onvolledig verband zijn, vermengen zich samen in de lucht. Wanneer dit proces is verlopen dan komt er rook tevoorschijn. 

Groeneveld Riooltechniek B.V. 

Heeft u interesse in een stankinspectie of in één van onze andere diensten? Neem dan vrijblijvend contact op met Groeneveld Riooltechniek. Voor een vakkundige en snelle rioolinspectie bent u bij ons op de juiste plek! Heeft u met spoed een loodgieter nodig? Maak dan gebruik van onze calamiteitenservice. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. 

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs