Afvoer ontstoppen

Afvoer ontstoppen door experts van Groeneveld riooltechniek   

Heeft u thuis te maken met een vervelend probleem zoals een verstopte afvoerleiding? Dit kan leiden tot onaangename geuren en een waterafvoer die niet werkt zoals het hoort. Zulke situaties vragen om een snelle en effectieve oplossing. Op het moment dat u merkt dat uw water niet meer goed wegloopt, is het tijd om hulp in te schakelen. Afvoer ontstoppen is precies waar Groeneveld Riooltechniek in uitblinkt. Met onze ervaren professionals, moderne technieken en materialen pakken we het probleem bij de wortel aan. We zorgen voor een snelle en duurzame oplossing, zodat uw dagelijkse leven niet langer wordt verstoord. 

Hoe kan ik zelf mijn afvoer ontstoppen? 

Soms wilt u misschien eerst zelf proberen een verstopte afvoer aan te pakken voordat u een professional inschakelt. Het zelf ontstoppen van uw afvoer kan effectief zijn voor kleinere verstoppingen en kan helpen bij het verminderen van overlast en kosten. Hieronder vindt u zeven handige tips die u kunnen helpen om zelf uw afvoer te ontstoppen. Deze tips zijn eenvoudig toe te passen en vereisen meestal geen gespecialiseerde gereedschappen. 

 1. Gebruik van een rubberen ontstopper: Plaats de ontstopper over de afvoer en pomp krachtig op en neer. Zorg dat er een goede afdichting is om de zuigkracht te maximaliseren. 
 2. Baking soda en azijn: Giet een half kopje baking soda gevolgd door een half kopje azijn in de afvoer. Dek de afvoer af en laat het mengsel een uur inwerken voordat u heet water doorspoelt. 
 3. Ontstoppingsveer: Een ontstoppingsveer kan helpen om dieper gelegen verstoppingen te bereiken en te verwijderen. Voer de veer voorzichtig in de afvoer en draai hem rond om vuil los te maken. 
 4. Heet water: Soms kan het doorspoelen van de afvoer met kokendheet water helpen om vet of zeepresten die de verstopping veroorzaken op te lossen. 
 5. Afvoerreiniger uit de winkel: Er zijn diverse chemische afvoerreinigers beschikbaar die kunnen helpen om verstoppingen op te lossen. Wees voorzichtig met het gebruik hiervan en volg altijd de instructies op de verpakking. 
 6. Controleer de sifon: De sifon onder de gootsteen kan verwijderd worden om deze schoon te maken. Vaak hopen resten zich hierop en veroorzaken verstoppingen. 
 7. Preventief onderhoud: Voorkom verstoppingen door regelmatig heet water door de afvoer te spoelen en geen grote, vaste stoffen of vetten door de gootsteen te spoelen. 

Als deze methoden niet werken, of als u te maken hebt met een hardnekkigere verstopping, kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen. Groeneveld Riooltechniek heeft de expertise en de apparatuur om elk probleem snel en efficiënt op te lossen. 

Hoe ontstoppen we uw riolering? 

Bij Groeneveld Riooltechniek beginnen we met een grondige inspectie van uw rioleringssysteem. Met behulp van geavanceerde cameratechnologie identificeren we de oorzaak van de verstopping. Vervolgens bespreken we met u de meest effectieve oplossing om uw riolering te ontstoppen. Dit kan variëren van het mechanisch verwijderen van de verstopping tot het uitvoeren van een hogedruk reiniging. Ons doel is niet alleen om het huidige probleem op te lossen, maar ook om toekomstige verstoppingen te voorkomen. Samen met u werken we aan een permanente oplossing, zodat uw riolering weer optimaal functioneert. 

Waarom kiest u voor Groeneveld Riooltechniek om voor afvoer ontstoppen? 

 • 24/7 service en bereikbaarheid 
 • Geen verborgen en onvoorziene kosten 
 • Geen wachttijden 
 • Goede monteurs 
 • Goede service 
 • Moderne apparatuur 
 • Scherpe en eerlijke prijzen 

Wanneer is uw toilet verstopt? 

Een verstopt toilet is een veelvoorkomend probleem dat voor veel overlast kan zorgen. Kenmerken van een verstopt toilet zijn onder andere een borrelend geluid, een onaangename geur, en toiletpapier dat niet goed wegspoelt. Dit zijn duidelijke signalen dat het tijd is om een professional in te schakelen. Verkeerd gebruik van ontstoppingsmiddelen kan het probleem verergeren. Groeneveld Riooltechniek begrijpt de urgentie van een verstopt toilet en biedt daarom een 24/7 calamiteitenservice. Wij zorgen ervoor dat uw toilet snel en efficiënt wordt ontstopt, met minimale overlast voor u. 

Voor welke diensten kunt u bij ons terecht? 

 • Inspectie van de rioleringen 
 • Onderhouden van de rioleringen 
 • Ontstoppen van afvoeren 
 • Reinigen van rioleringen 
 • Reparaties aan rioleringen 

Met behulp van moderne middelen, jarenlange ervaring en kennis kunnen we het probleem bij de bron aanpakken en snel uw wc-afvoer, keuken afvoer of douche afvoer ontstoppen. Hiermee kunnen we het probleem verhelpen. Onze moderne middelen bestaan uit cameratechnieken om het probleem op te sporen of bepaalde meetapparatuur in te schakelen om een beschadiging op te sporen binnen uw riolering. Is het probleem geïdentificeerd, dan gaan we aan de slag om uw wc afvoer te ontstoppen. 

Wat zijn de voordelen van het service-abonnement rondom afvoer ontstoppen? 

Met dit abonnement bent u verzekerd van een 24/7 service bij u thuis. De voordelen van dit abonnement: 

 • 20% korting op uw reparatie offerte. 
 • We rekenen geen extra voorrijkosten, arbeidsloon en kosten van klein materiaal. 
 • Reparaties worden door Groeneveld zelf snel en efficiënt uitgevoerd. 
 • Indien nodig voeren we een gratis quickscan uit met onze rioolcamera. 
 • Unieke 24/7 service bij afvoer ontstoppen. 

Heeft u interesse in dit service abonnement of heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt hier het aanvraagformulier invullen om het service-abonnement aan te vragen. 

Groeneveld Riooltechniek B.V. logo
Groeneveld Riooltechniek B.V.

Laat uw reactie achter

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring

Wij werken onder andere in:

Wilt u meer informatie, of een offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij komen hier zo snel mogelijk op terug.

Wat doen wij met uw gegevens - bekijk onze privacyverklaring
Bij calamiteiten
Wacht niet langer, bel direct naar
24/7 bereikbaar

Profiteer van onze calamiteitenservice, 24 uur per dag / 7 dagen per week.
Groeneveld Riooltechniek en Industriele Reiniging staan voor u klaar.

vca-logo-transparant
ISO-9001
erkend-leerbedrijf-opgrijs